Certyfikat Kompetencji Zawodowych CPC

Celem kursu jest przygotowanie do egzaminu państwowego z zakresu kompetencji zawodowych w transporcie drogowym przewoźników drogowych zgodnie z ustawą z dnia 6 września 2001 roku (tekst jednolity z dnia 17.06.2016 r).

Zapewniamy:

– pięciodniowy kurs (42 – 44 godziny, zajęcia w godz. 9.00 – 17.00) omówienie w formie wykładów, ćwiczeń i konsultacji zagadnień, które obejmuje egzamin państwowy wg. planu nauczania:

tabela123

– materiały dydaktyczne w cenie kursu (aktualne testy i najnowsze zadania egzaminacyjne), książkę „Certyfikat Kompetencji Zawodowych” ATP, Warszawa 2017, (opis książki);

– catering w każdy dzień szkolenia (kawa, herbata, ciastka, obiad/kanapki);

– kompleksową obsługę związaną ze złożeniem i wysłaniem wniosku o przystąpienie do egzaminu i wydanie certyfikatu kompetencji zawodowych do Instytutu Transportu Samochodowego w Warszawie.

Zakres tematyczny kursu spełnia wymogi wynikające z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1071/2009.

Zajęcia obejmują zagadnienia z: prawa cywilnego, handlowego, socjalnego, prawa podatkowego, rachunkowości, zarządzania finansami przedsiębiorstwa, dostęp do rynku transportu drogowego, normy techniczne i techniczne aspekty działalności, bezpieczeństwo drogowe, rozwiązywanie zadań problemowych wymaganych na egzaminie państwowym. Wykłady prowadzą wysokiej klasy specjaliści: radcy prawni, dr hab. rachunkowości, praktycy, pracownicy administracji publicznej.

Zachodniopomorskie Stowarzyszenie Przewoźników Drogowych jest organizatorem Regionalnego Ośrodka Egzaminacyjnego CPC w Szczecinie.

Zakres wymaganej wiedzy na egzaminie państwowym

Cena: 1000 zł brutto (900 zł brutto dla członków Stowarzyszenia)

Kontakt:
tel/fax. 91 482-22-67, 91 482-23-31