Ubezpieczenie do licencji

• Szybkość zakupu – zakup polisy wciągu godziny, bez wychodzenia z domu;
  • Minimum formalności – prosty wniosek bez potrzeby podawania numerów rejestracyjnych pojazdów;
  • Praktyczne rozwiązanie – podwyższenie sumy ubezpieczeniowej w związku z nabyciem kolejnego pojazdu następuje w drodze aneksu;
  • Najniższa cena – cena jest dostosowana do warunków i czasu trwania polisy.

Licencja na transport
Od 04 grudnia 2011 r. obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady 1071/2009 z dnia 21 października 2006 wprowadzające ujednolicone zasady dostępu do zawodu dla wszystkich państw członkowskich Unii Europejskiej.
Rozporządzenie wprowadza obowiązek udokumentowania sytuacji finansowej przez przedsiębiorcę wykonującego transport drogowy w postaci, m.in. ubezpieczenia na pierwszy pojazd w kwocie 9000 EUR i każdy następny w kwocie 5000 EUR.
Dla kogo?
Ubezpieczenie jest przeznaczone dla przewoźników drogowych/przedsiebiorców którzy ubiegają się o wydanie zezwolenia/licencji lub dodatkowego wypisu z licencji – dla udokumentowania posiadania minimalnej zdolności finansowej.
Ubezpieczyciel

CIG PANNÓNIA ELSŐ MAGYAR ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ Zrt. (Powszechne Towarzystwo Ubezpieczeń SA) zarejestrowane w Sądowym Rejestrze Firm pod numerem 01-10-046150. Towarzystwo notyfikowane w Polsce w Komisji Nadzoru Finansowego i znajdujące się w Rejestrze Zakładów Ubezpieczeń państw członkowskich UE i EFTA.
Przedmiot Ubezpieczenia
Ubezpieczyciel w ramach zawartej umowy ubezpieczenia, pokryje za Ubezpieczonego jego zobowiązania lub zaspokoi wysunięte wobec niego roszczenia finansowe, zgodnie z wymogami art.7 pkt.1 i n. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE)1071/2009 z dnia 21 października 2009 i do wysokości kwot wymienionych w pkt.1 tego artykułu, przy czym ubezpieczający jest zobowiązany przy wypełnianiu wniosku, podać dokładne dane firmy oraz liczbę pojazdów, którymi wykonuje działalność gospodarczą.

Jak uzyskać polisę?
1.    Pobierz Formularz wniosku:

PANNONIA_Wniosek o zawarcie ubezpieczenia_2017

PANNONIA_Wniosek o zmianę polisy_2017
2.    Wypełnij zgodnie ze stanem faktycznym.
3.    Wypełniony formularz prześlij na adres e-mail: ubezpieczenia@stowarzyszenie.szn.pl lub dostarcz osobiście do Zachodniopomorskiego Stowarzyszenia Przewoźników Drogowych
ul. Południowa 15, 71-001 Szczecin
tel/fax. 91 482 23 31, 91 482 21 03, 601 412 780, 603 066 655
Do pobrania :

Koszt polisy: Najniższa cena na rynku!!!

W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt telefoniczny: 91 482 23 31, 91 482 21 03, 601 412 780, 603 066 655